sep 302013
 

Klant: Le Béon Manufacturing

SDB Engineering werkt al vele jaren voor Le Béon Manufacturing in Lorient, Frankrijk. De werkzaamheden bestaan uit het analyseren van diverse onderdelen die worden toegepast in ankerlijnen voor FPSO’s (Floating Production, Storage and Offloading schepen), zoals shackles, kabelsockets, H-links en swivels.  Deze onderdelen verbinden bijvoorbeeld kettingdelen met kabeldelen, of een ankerlijn met de fundatie op de zeebodem.
Voor al deze onderdelen geldt dat de berekening meestal uit twee delen bestaat:

  • Sterkte, waarbij de theoretische minimale breeklast van de ankerlijn minimaal door het onderdeel gehouden moet kunnen worden.
    Hiertoe maakt SDB Engineering gebruik van elastisch-plastische materiaalanalyses in ANSYS, inclusief grote vervormingen en contact.
  • Vermoeiing, waarbij spanningen gecombineerd worden met een vermoeiingsspectrum en de levensduur beoordeeld wordt.

Alle berekeningen worden door SDB Engineering uitgevoerd volgens de geldende normen voor het betreffende project. De rapportages zijn gedetailleerd en direct geschikt voor controle door certificerende instanties zoals DNV, ABS, Bureau Veritas en Lloyd’s.

Zie ook de banner bovenaan deze pagina voor een impressie.