okt 012013
 

Opdrachtgever: Heerema Marine Contractors

Voor Heerema Marine Contractors in Leiden heeft SDB Engineering meerdere projecten uitgevoerd waaronder een sterkte beoordeling van een A&R wire diverter platform.

Dit platform bevindt zich aan boord van het nieuwe Deepwater Construction Vessel (DCV) Aegir en wordt gebruikt om A&R kabels te geleiden. De belasting bestaat uit de krachten vanuit de kabels en de versnellingen van het schip. Het platform, de bewegende armen en de geleiderails zijn met een combinatie van Creo Simulate en ANSYS op sterkte beoordeeld .
Door het kunnen toepassen van deze twee simulatiepakketten is SDB Engineering in staat om het beste van beide te combineren: Creo Simulate is geheel geïntegreerd in Creo Parametric. Hierdoor is het uitvoeren van geometrische varianten in veel gevallen niet meer geweest dan het veranderen van een parameter en de “run” knop indrukken. Dit heeft de snelheid van het ontwerptraject drastisch verhoogd.
ANSYS is in dit project toegepast vanwege de uitgebreide contact- en plastische mogelijkheden.