Dienstverlening

 

Consulting
U kunt SDB Engineering inschakelen om uw ontwerp of product (in ontwikkeling of reeds bestaand) te analyseren op het gebied van sterkte en/of vermoeiing. SDB Engineering kan door zijn jarenlange ervaring een breed scala van vraagstukken voor u oplossen.

De dienstverlening van SDB Engineering is er in alle gevallen op gericht om op een voor de klant optimale manier tot een resultaat te komen. Dit betekent dat er geen vaste werkwijze is, maar dat per opdracht bekeken wordt wat de beste benadering voor uw vraagstelling is.

Deze flexibele werkwijze betekent dat niet per se gebruik gemaakt wordt van FEM software. SDB Engineering is in staat om zeer grote en complexe vraagstukken met deze software op te lossen, maar heeft ook de nodige ervaring in het maken van ‘ouderwetse’ handberekeningen. Deze geven in veel gevallen snel inzicht en worden ook vaak toegepast als controlemiddel om de  resultaten van een FEM analyse te toetsen.

Kenmerk is in alle gevallen een praktische insteek, waarbij de opgedane ervaring bij ‘producerende’ bedrijven een belangrijke rol speelt. SDB Engineering denkt het liefst mee in het vroege ontwerptraject en geeft gerichte aanwijzingen hoe uw ontwerp verbeterd zou kunnen worden.

Het werkgebied van SDB Engineering omvat vooral sterkte- en vermoeiingsberekeningen met behulp van FEM software. Vereist uw vraag een ander type berekening, bijvoorbeeld een stromingsanalyse, dan is dat vrijwel altijd ook mogelijk. Hetzij door SDB Engineering zelf, ofwel verzorgd door één van de bedrijven binnen het netwerk van SDB Engineering. Schroom dus niet om contact op te nemen als u (ook) vraagstukken heeft die buiten het gebied van sterkteberekeningen vallen.

Afsluitend wordt indien gewenst een gedetailleerd eindrapport opgesteld dat geschikt is voor beoordeling door een keuringsinstantie. Instanties zoals ABS, Bureau Veritas, DNVGL en Lloyd’s hebben al vele projecten van SDB Engineering gezien en goedgekeurd.

Second Opinion
Wanneer u graag even met een ervaren ‘sparring partner’ wilt overleggen over een bestaande berekening, is SDB Engineering u graag van dienst. Het is vaak erg verhelderend om een onafhankelijke derde met een frisse blik naar de vraagstelling en de bijbehorende berekening te laten kijken. Dat leidt meestal tot nieuwe inzichten en meer vertrouwen in de berekening.

Neem gerust contact op als u behoefte heeft aan meer informative of geïnteresseerd bent in de dienstverlening van SDB Engineering.