Over SDB Engineering

 

SDB Engineering is in 2011 gestart door Sander de Beurs.

Na  zijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente is Sander de Beurs in 1996 in dienst getreden bij Vekoma Manufacturing. Hier heeft Sander de Beurs veel ervaring opgedaan met het ontwerpen en berekenen van amusementspark attracties. De nadruk lag op achtbaantreinen waarvan het ontwerp op sterkte en vermoeiing gecontroleerd werd. In eerste instantie werd dit gedaan met behulp van handberekeningen, maar later steeds meer met gebruik van eindige elementen methode software.

Na Vekoma heeft Sander de Beurs gewerkt bij Stork RMO. Hier werden draaistellen voor treinen ontworpen en geproduceerd. Sander de Beurs heeft hier bijgedragen aan het uitvoeren en begeleiden van sterkte- en vermoeiingsberekeningen aan de draaistellen voor het VIRM materieel van de NS.

Om zich meer te specialiseren op het gebied van eindige elementen methode berekeningen is Sander de Beurs gaan werken bij ingenieursbureau HEC. Hier is ruim 6 jaar ervaring opgedaan met opdrachten in veel verschillende vakgebieden waaronder offshore, windenergie en consumentenproducten.
Aangezien HEC ook leverancier van FEM software is, heeft Sander de Beurs in die periode ook meerdere cursussen gegeven en lezingen gehouden op het gebied van FEM software. De nadruk bij dergelijke cursussen en lezingen lag steeds op het zinvol omgaan met FEM berekeningen. Iedereen kan een softwarepakket leren bedienen, maar het gaat uiteindelijk om het maken van een zinvol rekenmodel en met name hoe de resultaten geïnterpreteerd moeten worden. Daarbij speelt ervaring en gevoel voor de materie een belangrijke rol.

Na HEC heeft Sander de Beurs nog ruim drie jaar bij ingenieursbureau AKOS gewerkt in een vergelijkbare functie met vergelijkbare werkzaamheden als bij HEC. Ook bij AKOS is veel gewerkt aan offshore en windenergie projecten.

Daarna was de tijd rijp om een eigen adviesbureau op het gebied van sterkte- en vermoeiingsberekeningen op te zetten. Vanaf 1 september 2011 is daarom SDB Engineering in het leven geroepen.

Neem gerust contact op als u meer wil weten of geïnteresseerd bent in de dienstverlening van SDB Engineering.